Da Viborg blev en del af noget større

Det danske kvindelandshold blev i går budt officielt velkommen på deres ny hjemmebane i Viborg med en visit på rådhuset.

I går præcis på slaget 12.15 snurrede indgangskarussellen i rådhusets hovedindgang. Ind kom det samlede danske kvindelandshold med følge. En gruppe mennesker, som de seneste dage har opholdt sig i Viborg forud for aftenens kvindelandskamp mellem Danmark og Moldova på Energi Viborg Arena.

Besøget var udover optakt til aftenens landskamp også en officiel velkomst til DBU og kvindelandsholdet, eftersom Viborg Kommune og Dansk Boldspil-Union (DBU) for nylig indgik et formelt partnerskab.

Partnerskab gør Viborg til ny hjemmebane for kvindelandsholdet, ligesom Viborg Kommune indtager en hovedrolle i bestræbelserne på at udvikle dansk kvindefodbold og derigennem få endnu flere piger til at spille fodbold.

Efter den officielle velkomst, hvor Rådhusets medarbejdere viftede flittigt med dannebrogsflag og sendte første vers af "Der er et yndigt land" ned mod DBU-delegationen, fortsatte den samlede landsholdstrup  ind til det efterfølgende pressemøde i Multisalen. Her foldede Mette Bach Kjær, formand for DBU's Kvindeeliteudvalg, en del af tankerne bag DBU-visionen "En del af noget større" ud. En vision, der blandt andet fokuserer på at skabe bedre sundhed, bedre integration og et øget samspil mellem fodbolden og den nye folkeskolereform. 

Visionen blev godt modtaget af borgmester Torsten Nielsen.

- Jeg er sikker, at vi med et meget aktivt foreningsliv kan blive en vigtig del af noget større. Til gavn for borgerne i Viborg Kommune, som får nye, store oplevelser at samles om. Og til gavn for dansk kvindefodbold, der har et stort potentiale, som vi glæder os til at hjælpe med at gøre til virkelighed, lød det blandt andet fra borgmesteren.

Landskampen spilles i aften kl. 19.00 på Energi Viborg Arena. Der er fri entré og åbent ved alle indgange.

Vil du sikre dig en bestemt plads på tribunen, kan du reservere plads via www.fitdeal.dk.